What you see... is what you get!

Nissan Juke

BMW 1-serie

Praktijkles

Om een opleiding op maat te verzorgen maken wij gebruik van een intake.
Waarom een intake?
·         Kennismaking in 90 minuten. 

·         Gelijk duidelijk welk pakket voor jou het gunstigst is en wat de kosten zijn

·         Je stapt in op jouw niveau

Hoe werkt de intake?
Zodra je aangegeven hebt een intake te willen doen maak ik een afspraak met je. Eerst hebben we een intake gesprek (mag op verzoek ook met ouders erbij) om o.a. te bespreken hoe je het beste leert, waar je goed in bent en wat je van de rijopleiding verwacht.
Hierna gaan we rijden en bekijken we jouw rijvaardigheid. Na je rijles bepalen we samen welke rijopleiding het beste bij jou past. 

Uniek bij ons is het dat wij ouders bij de tiende les de gelegenheid geven (uiteraard in overleg met de leerling) om een lesje mee te rijden.


De methode van lesgeven

Opweg geeft les volgens de Rijopleiding In Stappen (RIS) methode. Deze stapsgewijze methode bestaat uit 4 stappen (modules genaamd).
Deze modules zijn weer onderverdeeld in in scripts.  Pas als de leerling alle vaardigheden (vastgelegd in scripts) van de ene module beheerst,
begint hij aan de volgende. Of hij inderdaad zover is, wordt vastgesteld door middel van een toets.
Het complete traject neemt net zoveel tijd in beslag als de traditionele rijopleiding.

De voordelen van deze methode zijn:  een hoge kwaliteit van de rijopleiding, een  hoger slagingspercentage, een stap-voor-stap aanpak en een leerlingenkaart waarop je vorderingen staan. Dit alles zorgt ervoor dat je een betere voorbereiding hebt op een veilige deelname aan het verkeer.

Meer informatie over de Rijopleiding In Stappen vind je op www.cbr.nl/ris.pp


Tussentijdse toets en examen

Tijdens de rijopleiding wordt er 3 keer getoetst. De eerste twee toetsen vinden plaats tijdens een gewone rijles.

De derde toets (de TussenTijdse Toets) is een soort proefexamen en kun je al een beetje vergelijken met het echte examen. Je maakt dan alvast mee hoe het echte examen eraan toe gaat. Een CBR-examinator beoordeelt je rijvaardigheid en geeft advies en tips tot verbetering zodat je je optimaal kunt voorbereiden op het echte examen. Je instructeur rijdt mee zodat je samen kan werken aan de verbeterpunten.  Bovendien kun je alvast vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen.


De lesauto's

Nissan Juke (schakel)

BMW 1-serie (automaat)